Een spannend en vruchtbaar jaar

Met die gedachte in het achterhoofd, werkten de vrijwilligers van de Hudsonhof samen met het bestuur ruim anderhalf jaar lang aan nieuwe plannen. Het doel stond iedereen steeds helder voor ogen: een zelfstandige en sterkere Hudsonhof, onlosmakelijk verbonden aan de huidige locatie en met de zelforganisatie van kwetsbate ouderen als uniek uitgangspunt.

Kort na afloop van het verslagjaar 2013 kunnen we met veel plezier en met gepaste trots concluderen dat onze missie is geslaagd. De Hudsonhof gaat verder als zelfstandige organisatie, met een zelfstandige subsidierelatie met het stadsdeel. We worden hoofdhuurder van ons pand en krijgen een volwaardige rol in het ouderenwelzijn in de buurt.

En dat is nog niet alles. Tijdens de nieuwsjaarbijeenkomst van de Hudsonhof, begin januari 2014, tekende de verantwoordelijk stadsdeelwethouder Hetty Welschen samen met de Hudsonhof een verklaring waarin het belang van de rol van de Hudsonhof ook voor de komende jaren is onderstreept.

Daarmee is de Hudsonhof sterker dan ooit. Met meer eigen verantwoordelijkheid en meer eigen inkomsten en vooral met een blijvend grote betrokkenheid van alle vrijwilligers, gebruikers en anderen uit de buurt hebben wij vertrouwen in de toekomst. Terugkijkend was 2013 niet alleen een spannend, maar vooral ook een vruchtbaar jaar.

Coos Hoebe
Voorzitter bestuur Stichting Multicultureel Centrum de Hudsonhof 

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.