Wat

hudsonh3-1De Hudsonhof is een zelforganisatie van buurtbewoners in De Baarsjes die zelfredzaamheid van ouderen ondersteunt en isolement voorkomt. Het is dé ontmoetingsplaats voor ouderen in ‘De Baarsjes’, een achterstandswijk waar veel ouderen wonen met een laag inkomen en vanuit vele culturele achtergronden.

In de Hudsonhof organiseren actieve groepen oudere buurtbewoners zelf activiteiten voor en met kwetsbare oudere bewoners uit de buurt. Het doel is om de eigen kracht en zelfredzaamheid van kwetsbare bewoners te stimuleren en isolement te voorkomen.

De Hudsonhof biedt ouderen een warme, veilige en stimulerende omgeving om allerlei activiteiten te ontwikkelen. Alle activiteiten worden door vrijwilligers bedacht en georganiseerd. Er wordt nauw samengewerkt met organisaties zoals de Voedselbank, de GGZ, het platform voor mensen met een beperking en diverse zelforganisaties.

De Husonhof is een pareltje in Amsterdam. Overal is het nieuwe beleid gericht op preventie en vergroten van zelfredzaamheid. Overal wil men activiteiten door en voor bewoners. In de Hudsonhof laten we al vele jaren zien hoe succesvol dat kan zijn.