Jaarverslag 2017 on line

Al bijna 20 jaar samenleven in de buurt 

De Hudsonhof zet zich in De Baarsjes en omstreken al bijna twintig jaar in voor ouderen en mensen met een beperking. Sinds enkele jaren zijn we ook een erkende WMO-basisvoorziening. De ouderen en andere bezoekers die ons weten te vinden, maken De Hudsonhof tot wat het is: een organisatie voor de buurt en vooral ook ván de buurt. Want de vrijwilligers van De Hudsonhof maken zelf de programma’s, runnen zelf de dagelijkse praktijk en zijn zelf dagelijks gastheer en gastvrouw. Samen zijn ze al bijna twee decennia lang een belangrijk onderdeel van het cement dat de buurt samenbindt.

Het afgelopen jaar was vruchtbaar, maar ook bewogen en verdrietig. Mevrouw Wams overleed. Met haar verloor De Hudsonhof een van de vrijwilligers van het eerste uur. Zij was jarenlang een belangrijke stimulator binnen De Hudsonhof én boegbeeld in de buurt. Door ziekte viel ook Jill Ford uit, lid van het dagelijks bestuur en een van onze meest actieve en inspirerende vrijwilligers. Tegelijkertijd met het gemis stellen we met trots vast dat de rest van het vrijwilligersteam het wegvallen van Jill en mevrouw Wams heeft kunnen opvangen. Die veerkracht kenmerkt de buurt en kenmerkt ook De Hudsonhof.

In 2017 hebben we De Hudsonhof een grote opknapbeurt kunnen geven, mede mogelijk gemaakt door een eenmalige extra bijdrage van de Bestuurscommissie West. We knapten het sanitair op, vervingen versleten meubilair, schilderen de ruimtes en hingen nieuwe gordijnen op. De Hudsonhof ziet er nu, twintig jaar oud, weer uit als nieuw.

De Hudsonhof kan er dus weer even tegenaan. We kijken uit naar de viering van ons twintigjarig jubileum in juni 2018, precies twintig jaar nadat onze toenmalige koningin Beatrix De Hudsonhof opende. De buurt is sindsdien enorm veranderd. Maar veel van de mensen die er toen woonden, die toen De Hudsonhof vormgaven én de mensen die destijds De Hudsonhof nodig hadden, wonen er nog steeds. En er zijn talloze nieuwe bewoners die gebruik maken van De Hudsonhof. Daarom zijn wij er ook nog. Met minstens zoveel energie als destijds. Omdat we er meer dan ooit van overtuigd zijn dat in een wereld waarin steeds meer nadruk ligt op wat ons scheidt, De Hudsonhof kan laten zien wat ons bindt: samenleven in de buurt.

Coos Hoebe

Voorzitter bestuur Stichting Multicultureel Centrum De Hudsonhof

Uit het jaarverslag 2017. Lees hier het volledige jaarverslag van 2017 en dat van de voorgaande jaren.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Dit bericht is geplaatst in Bestuursstukken. Bookmark de permalink.