De Hudsonhof blijft voorlopig open

Het is lang spannend geweest. Blijft de Hudsonhof in 2014 nog open? Als bestuur van de Hudsonhof hebben we een plan gemaakt voor de komende vijf jaar. Dat plan bestaat uit twee delen. We willen nog meer activiteiten gaan organiseren en we willen de huur overnemen. Dat kan, als er voldoende subsidie naar de Hudsonhof gaat, en we meer eigen inkomsten krijgen uit bijvoorbeeld verhuur van ruimten en fondsen. Met het stadsdeel, Cordaan en Stadgenoot willen we afspraken maken over dit plan.

Het eerste deel van het plan is gelukt. We krijgen genoeg geld voor de activiteiten en de coördinator. Op 10 januari tekenen we met het stadsdeel een verklaring. Daarin staat dat het stadsdeel de Hudson voor de komende vijf jaar ziet als een basisvoorziening in de buurt. Daar zijn we heel blij mee.

Dit betekent dat de activiteiten door kunnen gaan. De voorlichtingen gaan door, en iedere maand hebben we een thema. Het betekent niet, dat alles hetzelfde blijft. We verwachten meer eigen bijdragen van de bezoekers. Bijdragen in de vorm van koffiegeld, maar ook hulp bij activiteiten en bij het schoonhouden van het gebouw. Bezoekers zullen zelf meer actief moeten worden. Er komt meer aandacht voor gezond leven en bewegen. De taallessen worden uitgebreid. En er komen meer activiteiten om buurtbewoners uit alle doel­groepen bij elkaar brengen. Dat gaat u merken.

Bovendien gaan we nog meer samenwerken met de Tagerijn, de Wending en andere buurtvoorzieningen. Samen zijn we het ‘Huis van de buurt’ voor de ouderen en mensen met een beperking in De Baarsjes.

Dat is het goede nieuws. Jammer genoeg is het tweede deel van het plan nog niet gelukt. Er is nog steeds onduidelijkheid over de huur. Dat betekent dat er nog steeds onzekerheid is, of we op de lange termijn verder kunnen. We hopen dat we hier in 2014 wel goede afspraken over kunnen maken.

Voorlopig is het goede nieuws, dat we tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op 10 januari kunnen vieren dat we voorlopig open blijven. U bent allemaal van harte welkom.

Met vriendelijke groet,
Coos Hoebe
Voorzitter van het bestuur

Dit bericht is geplaatst in Aankondigingen, Bestuursstukken. Bookmark de permalink.