Internationale Vrouwendag

Op zaterdag 5 maart 2016 werd voor het eerst de Internationale Vrouwendag gevierd in de Hudsonhof, georganiseerd door de Irakese Culturele vereniging  “Mesopotamia”.

Op 8 maart  is het meer dan honderd jaar geleden dat de eerste Internationale Vrouwendag werd gevierd. Toen was het hoofddoel de verbetering van vrouwenrechten, vooral het vrouwenkiesrecht. Tegenwoordig wordt vrouwendag vaak georganiseerd rond een speciaal lokaal thema zoals ‘tegen geweld’ of ‘gelijke behandeling’. Internationale vrouwendag wordt ook op verschillende plekken in Nederland gevierd.

IMG_1618 IMG_1617

In Nederland viert een grote verscheidenheid aan vrouwengroepen en vrouwenorganisaties 8 maart op veel verschillende manieren. Doel is aandacht te vragen voor thema’s zoals economische zelfstandigheid, empowerment, seksueel geweld, zorg en arbeid, discriminatie en racisme.

Een ontmoeting van vrouwen van de Vrouwengroep van Oud-West bewoners, Amsterdamse vrouwen van verschillende religies en levensbeschouwelijke achtergronden, met vluchtelingen uit Irak, die woonachtig in Nederland. De middag mag bijzonder geslaagd genoemd worden.IMG_1622
Vanuit de vereniging “Mesopotamia” wilden de mannen er graag bij zijn deze avond.
De mannen van de vereniging “Mesopotamia” hebben de gezamenlijke maaltijd  verzorgd met een lekker wijntje en zelfgemaakte toetjes. Daarna hebben onze mannen het eten geserveerd en  nog gedanst voor alle vrouwen en vanuit de vereniging “Mesopotamia” heeft elke vrouw een mooie roos gekregen. Tenslotte is de hele locatie schoon gemaakt en de afwas gedaan.

Al met al was het een erg gezellige dag met veel lekker eten, muziek, dans en was deze dag zeker voor herhaling vatbaar.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten. Bookmark de permalink.