Spannende tijden & mooie plannen

Het zijn spannende tijden voor de Hudsonhof. Nieuwe subsidieregels bij het stadsdeel en de vele veranderingen die in 2014 het welzijnswerk treffen, zorgen voor onzekerheid voor de Hudsonhof. Tel daar nog de bezuinigingen bij de gemeente en de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014 bij op, en het is duidelijk: het voortbestaan van de Hudsonhof is niet vanzelfsprekend.

Met die gedachte in het achterhoofd, werken de vrijwilligers van de Hudsonhof samen met het bestuur al een jaar lang aan nieuwe plannen. Het doel is een zelfstandige en sterkere Hudsonhof, zodat we ook de komende jaren de deur wijd open kunnen nahouden voor de ouderen uit de buurt. En het blijft niet bij plannen maken alleen. De Hudsonhof voert intensieve gesprekken met allerlei partijen om het voortbestaan veilig te stellen. Zo praten we met het stadsdeel, met lokale politici, met woningbouwvereniging Stadgenoot die eigenaar is van het pand en met zorg- en welzijnsinstellignen als Cordaan en Combiwell.

De Hudsonhof hoopt in samenwerking met al deze partijen in 2014 sterker te zijn dan ooit. Met meer eigen verantwoordelijkheid, meer eigen inkomsten en de betrokkenheid van de buurt moet dat lukken. Maar we kunnen het niet alleen. Alle partijen waarmee we spreken vinden het voortbestaan van de Hudsonhof belangrijk. Maar er zijn na maanden praten nog geen knopen doorgehakt. Dat moet dus snel gebeuren. De laatste maanden van 2013 zetten we daarom alles op alles om er voor te zorgen dat we in 2014 van start kunnen gaan met nog meer energie. En met die energie zit het wel goed in de Hudsonhof, dankzij alle vrijwilligers en gebruikers.

Bram van Es, lid dagelijks bestuur

Dit bericht is geplaatst in Aankondigingen, Bestuursstukken. Bookmark de permalink.