Jaarverslag en Jaarrekening 2016

Coos Hoebe

De Hudsonhof is een WMO-basisvoorziening voor ouderen en mensen met een beperking in De Baarsjes en omstreken. Maar veel meer nog dan dat, zijn wij een organisatie ván die mensen en ván die buurt. Een substantieel deel van de ouderen en anderen die de Hudsonhof bezoeken, is actief betrokken. Ze maken zelf de programma’s, runnen zelf de dagelijkse praktijk en zijn zelf gastheer en gastvrouw. Samen zorgen ze voor een bloeiend multicultureel en inclusief activiteitencentrum middenin de wijk.

In 2017 organiseerden onze vrijwilligers opnieuw meer dan duizend activiteiten die ruim vijftienduizend bezoekers telden, naast de mensen die afkwamen op de algemene openstelling, zeven dagen per week. Met onze activiteiten zorgen we voor ontmoetingen die anders niet zouden plaatsvinden. We zorgen er voor dat kwetsbare bewoners van de buurt een steuntje in de rug krijgen. We geven voorlichting en cursussen op een breed vlak van terreinen. We zorgen door middel van bewegingslessen en preventie dat de gezondheid van onze bezoekers ondersteund wordt. En we activeren en stimuleren iedereen in de Hudsonhof om actief bij te dragen aan ons centrum of elders in de buurt. Het aantal buurtbewoners dat de Hudsonhof weet te vinden, blijft groeien. Ook in 2016 konden we talloze nieuwe bezoekers en nieuwe doelgroepen aan ons binden. 

De Hudsonhof is niet alleen een ontmoetingsplek voor ouderen en kwetsbare bewoners, maar ook een ontmoetingsplek voor verschillende culturen. In ons bestuur én in de brede groep vrijwilligers die het centrum runt, komen vele culturen en nationaliteiten samen. Onder meer Nederlanders, Surinamers, Marokkanen, Turken, Irakezen, Bosniërs en Engelsen: ze zijn allemaal vertegenwoordigd en allemaal actief. En ze werken vruchtbaar samen aan een divers en druk centrum middenin de buurt.

In een wereld waarin culturele identiteit steeds vaker lijkt te staan voor wat ons scheidt, laat de Hudsonhof zien dat het anders kan. We zijn verbonden doordat we allemaal samenleven in dezelfde buurt. We zijn verbonden doordat we samen de Hudsonhof runnen. En we zijn verbonden, juist dánkzij onze verschillen. Omdat die ons rijker maken.

Coos Hoebe

Voorzitter bestuur Stichting Multicultureel Centrum De Hudsonhof

Jaarrekening Hudsonhof 2016 definitief Jaarverslag Hudsonhof 2016 – def

Dit bericht is geplaatst in Bestuursstukken. Bookmark de permalink.